Tuesday, 18 November 2008

Herkkyyden diktatuuri alkaa!

Tämä sanomalehti esittelee Human Layer Helsinki megastruktuurin ajatukset ja metodit.


Cover of the free newspaper "Ihminen". Public domain.

Human Layer (Inhimillinen taso) on Casagrande Laboratorion Helsinkiin tuottama herkkyyden diktatuuriin tähtäävä kaupunkisuunnittelustrategia. Aiemmin inhimillisiä tasoja on tuotettu Brysseliin ja Lontooseen. Helsingin Inhimillisen tason ensimmäiset avaukset rakennettiin Helsingin juhlaviikoille elokuussa 2004.

Human Layer of pienillä säädöillä olemassa olevaan kaupunkiin toteutettava uusi taso, jonka päätavoitteena on vahvistaa perustavanlaatuisia inhimillisiä arvoja. Suunnitelman toteuttaminen ei vaadi rakennuskantaan tai infrastruktuuriin kajoamista, eikä se vaadi rakennettavaksi mitään raskasta.

Uuden inhimillisen

kaupunkitason liittäminen olemassa olevaan kaupunkiin pyrkii ohjaamaan kaupungin alitajuntaa kohti ystävällisyyttä ja muita totaalisia inhimillisä arvoja, joita ei voi pohtia talouden tai politiikan näkökulmista. Uusi kaupunki syntyy asukkaiden korvien väliin.

Inhimillinen taso on suunniteltu aktivoimaan urbaani psyyke kohti pehmeämpää ja demokraattisempaa elämää. Keskiaikaisessa Prahassa oli kausi, jolloin katujen risteyksissä tarjottiin ilmaista olutta. Ilmainen juoma oli kaupungin demokraattinen lahja kaupunkilaisille.

Human Layer antaa modernille ihmiselle mahdollisuuden vetäytyä 1000 vuotta taaksepäin todetakseen, että asiat ovat samoja.


Trojan Rocking Horse at the Helsinki Festival 2004No comments: